Welcome to my blog, enjoy reading.

duminică, 2 mai 2010

Manatsu no Orion (2009)


Titlu alternativ:Battle under Orion; Last operations under Orion

Poti jura ca e un film regizat de comunisti dupa celebrul "Lumini si umbre". Aspectul e de telenovela si se vad clar influentele din filmele americane "The hunt for Red October", numai ca de data asta un submarin japonez este vanat de un distrugator american, si "Pearl Harbor" numai ca in rolul fetelor alea simpatice este folosita o soricioaica japoneza.
Rolul ofiterilor americani este atat de stangaci incat este jenant iar cel care raporteaza de la sonar are voce de robot telefonic american.
Cea mai amuzanta faza este atunci cand capitanul de pe submarinul asta principal comunica prin morse cu prietenul lui capitan pe submarinul ala avariat pe fundul oceanului, Asiwara sau cam asa ceva. Asta avea casti la urechi ca sa auda cum bate ala cu cheia de 14 in periscop si ii spune adio, nu mai am aer, iar ala cu cheia auzea cu urechile libere ce ii transmite asta, evacueaza aerul ramas, ridica submarinul... iti dai seama, avea urechi de delfin sa auda cum bate ala cu muzicuta in periscop. Ce mai, rasul lumii.
Pe langa scenariul penibil mai aveti nevoie sa sa configurati si playerul ca sa suporte accelerare hardware de pe placa video ca sa nu se miste filmul sacadat. Asa ca trebuie sa deschizi filmul cu playerul Wndows Media Player Home Cinema, ala cel mai ametit care vine odata cu windowsul si sa setezi din View > Options > Playback > Output si se selecteaza VMR9 renderless.

Subtitle:aici.

Niciun comentariu: