Welcome to my blog, enjoy reading.

duminică, 14 februarie 2010

Cache 2005


Titlu alternativ:Hidden

Unul din filmele care necesita doctorat in cinematografie ca sa te poti lauda ca ai inteles despre ce era vorba in final.Are multe simboluri si simetrii care te ajuta totusi sa il descifrezi.
Filmul analizeaza viata ascunsa a cuplului format din Georges si Anne ajunsi la un punct in care copiii nu numai ca nu mai pot fi dusi de nas dar vad, observa si afla lucruri stanjenitoare despre parinti. Anne traieste de fapt cu seful ei, dovada ca in restaurant acesta o compatimeste strans in brate si ii saruta mana ca un indragostit. Copilul e posibil sa fie al sefului intrucat pe sef il cheama Pierre, pe copil Pierrot iar despre sot aflam incet-incet ca e homosexual( vezi si secventa cand selecta cadrul cu interviul in care unul din invitati se referea la homosexualitate). Georges e clar ca a avut o relatie homo cu Majid algerianul, acesta sinucigandu-se pasional in fata lui. Eu am facut paralela cu cocosul ala caruia i-a luat gatul in copilarie deoarece lui Georges ii era frica de el.
Finalul trebuie urmarit bine, Georges se intoarce acasa si ia doua pastile (cache, in franceza) care ne duc cu gandul la sinucidere intrucat lasa mesaj sa nu fie trezit de sotie cand vine acasa, trage perdelele la camera, se dezbraca si se intinde gol-golut intr-un cersaf alb...( aduce a mormant).
Ultima scena in fata scolii lui Pierott iti incurca ochii intrucat sunt multe scari populate de o multime de copii si parinti care vin sa ii ia de la scoala. Trebuie sa fii foarte atent ca sa-l vezi in coltul din dreapta jos pe fiul lui Majid care urca spre Pierrot aflat in coltul din stanga sus, amandoi coboara in coltul din stanga jos unde au o discutie, probabil referitoare la relatia dintre tatii lor, apoi acestia ies din cadru. Din cauza multimii sunt sigur ca multi se intrebau ce e cu finalul asta intrucat ochiul e atent la multimea de oameni.
Annie Girardot joaca in acest film la 74 de ani, Doamne ce femeie frumoasa a fost si ce a ajuns.
Daca nu o mai stii, vezi imaginea de mai jos.

Subtitle:aici.

Niciun comentariu: